Project omschrijving

Deze workshop wordt op maat gemaakt voor:

  • Onderbouwleerkrachten
  • Leerkrachten groep 1-8
Aanmelden

Meer info of vragen?
Mail gerust: info@kommee.com

Drieluik -3 bijeenkomsten over buitenspelen-

Wil je een langere periode aandacht besteden aan Rijker Buitenspelen, dan is deze Drieluik iets voor jullie team! In 3 bijeenkomsten, verspreid over een aantal maanden, gaan we samen aan de slag om het buitenspelen een flinke boost te geven.

Bijeenkomst 1: ‘Zoveel verschillen op de speelplaats – Elk kind heeft een eigen interessegebied en heeft verschillende behoeften die nodig zijn om lekker te kunnen spelen. Welke interessegebieden laten de kinderen in jouw groep zien? Hoe gaat het met het verdelen van de materialen? Is er genoeg speel-materiaal? Hoe kan je de betrokkenheid verhogen? Wat zie je op de speelplaats?

Bijeenkomst 2: ‘Elk kind een (buitenspeel-)kans!’ – Elk kind vraagt om een passende aanpak, verschillende materialen en spelactiviteiten. Deze keer krijg je tools om voor elk kind een tijd van ontwikkelen én welbevinden te maken op de speelplaats. Je krijgt een schat aan buitenspeelsuggesties, vaak met materialen die niets (of weinig) kosten.

Bijeenkomst 3: ‘Jouw rol als professional’ – Wat kun jij inzetten voor de kinderen in jouw groep om buiten een fijne, uitdagende sfeer neer te zetten? Hoe ga je om met kinderen die speciale behoeften hebben en alleen onder bepaalde voorwaarden lekker kunnen spelen? Hoe maak je van de speelplaats een prachtige plek waar evenwichtig ontwikkeld kan worden? Je krijgt handvatten om voor elk kind van buitenspelen een zinvolle onderwijstijd te maken.

Deze workshop wordt op maat gemaakt voor:

  • Onderbouwleerkrachten
  • Leerkrachten groep 1-8