Project omschrijving

Deze workshop wordt op maat gemaakt voor:

  • Leerkrachten midden- en bovenbouw
Aanmelden

Meer info of vragen?
Mail gerust: info@kommee.com

Scoren met meer aandacht voor buitenspelen

De vakken rekenen & taal doen het goed in het onderwijs. Daar kun je als school ook goed mee scoren. Hoe zit het met het vak Buitenspelen? Kun je daar ook goed mee scoren?

Je zult motorisch maar niet zo handig zijn. Of sociaal wat minder vaardig dan de rest. Dan is buitenspelen een hele klus. Of stel dat je een jongen bent in groep 7 en je houdt niet zo van voetballen. Wat doet het met het zelfbeeld van een kind wanneer de aangeboden buitenspeel-activiteiten niet zo passen zijn/haar competenties en interesse-gebieden?

Zijn er op jouw school genoeg alternatieven voor deze kinderen? Kunnen ze bijvoorbeeld kiezen uit creatieve-, natuur-, cognitieve- of muziekactiviteiten op de speelplaats?

Elk kind beschikt over vaardigheden en interesses. Wanneer we deze twee inzetten bij het voorbereiden van het buitenspelen, kunnen we meer kinderen een tijd van ontwikkelen & ontspannen aanbieden. Je zult merken dat er dan minder verveling zal zijn en meer betrokken spel. Daardoor zal het pedagogisch klimaat sterk verbeteren en dat heeft effect op de lessen binnen. Wanneer kinderen ‘met aandacht’ buiten spelen, voelen ze zich competent. Die aandacht en dat respect verdient elk kind!

Zelfs de resultaten van het reken- en taalonderwijs kun je door beter buitenspel verbeteren. En dat is dan maar mooi meegenomen ;-).

Deze workshop wordt op maat gemaakt voor:

  • Leerkrachten midden- en bovenbouw