Project omschrijving

Deze workshop wordt op maat gemaakt voor:

  • Onderbouwleerkrachten
  • Leekrachten groep 1-8
  • PW’ers (BSO & kinderopvang)
Aanmelden

Meer info of vragen?
Mail gerust: info@kommee.com

Groen doet goed!

Groen doet niet alleen volwassenen goed, maar ook en vooral kinderen. Kleine mensen zijn volop in ontwikkeling en ontdekken via hun zintuigen de wereld. Al die zintuiglijke ervaringen van smaak, tast, reuk, enz. slaan ze op en daarmee worden nieuwe verbindingen aangelegd in hun hersenen. Daar hebben ze hun leven lang plezier van.

Er zijn nog meer redenen waarom we vandaag nog een boompje moeten planten of een paar tegels eruit moeten wippen. In een groene omgeving ervaren kinderen de seizoenen, het is er in de zomer minder heet én er valt veel meer te ontdekken. Ook voor kinderen die niet zo van sport en spel houden, is het een fijnere omgeving. Daarnaast reduceert het geluid op een groene speelplek en er wordt fijnstof gefilterd door de bomen en struiken. Het is ook bewezen dat kinderen er vrediger spelen.

We vertellen nog meer voordelen van buiten ont-wikkelen in het groen. We nemen ideeën mee om eerste stappen te zetten om de buitenruimte met kleine aanpassingen groener te maken. We laten groene buitenspeel-activiteiten zien, zodat je morgen al kunt beginnen om met de kinderen bijvoorbeeld een regenboog te maken. Of een windmeter of lekkere bloemenparfum.

Deze workshop wordt op maat gemaakt voor:

  • Onderbouwleerkrachten
  • Leerkrachten groep 1-8
  • PW’ers in de kinderopvang