Op vrijdag 1 september was Kommee op Het Speelwerk in Zwolle. Dit team vroeg ‘Een rondje op de speelplaats’ aan voor hun startvergadering. Wat houdt zo’n rondje in? We lopen met het hele team over het plein, langs alle speelhoekjes, voetbalterreinen, hekken, zandbak en schommels en langs wat er allemaal nog meer staat. We staan stil waar iets te vertellen is over deze plek. Is er vaak ruzie, eenzijdig spel, wordt er vaak, of bijna nooit gespeeld…? 

Kunnen de kinderen er hun ‘speel-ei’ kwijt, enz. enz. Wij geven tips en trucs, zodat het plein optimaal benut wordt, de (vaak) dure spel-objecten op meer manieren gebruikt worden. Soms is het handig een paadje iets anders neer te leggen, of heel simpel om water toe te voegen aan het zachte zandbakzand. Van duikelstangen kun je bv. op een heel gemakkelijke manier tenten en schommels maken en we geven tips over stevig klemmateriaal voor oude gordijnen. We stellen vragen; Waarom is het goed is om voetballoze dagen te introduceren en daarbij te voorkomen dat er een deel van je groep boos wordt. Hoe kun je kinderen die niet uitgedaagd worden door de basisvoorzieningen toch goed betrekken bij het buitenspelen en zeggen waarom iedere school de pauzetijd zou moeten verlengen van een kwartier naar een half uur.

Wil je meer weten? Mail naar info@kommee.com
De buitenspeelkaarten zijn te bestellen via onze website. Hier kun je ook de map Buitenspelen inkijken.
Heel veel succes voor iedereen, het komende schooljaar!